1st Km of Alexandroupoli-Feres road, Alexandroupoli +30 2551 0 25171

Αναμενόμενα Αποτελέσματα

Η προτεινόμενη επένδυση αναμένεται να δώσει πολλαπλές νέες ευκαιρίες σε τεχνολογικό επίπεδο με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ευφυών ηλεκτρονικών συστημάτων χαμηλού σχετικά κόστους που συνεργαζόμενα με υπάρχουσες τεχνολογικές λύσεις στον χώρο της πληροφορικής και στις επικοινωνίες θα αντιμετωπίσουν υπό διαφορετικό πρίσμα το καίριο και δύσκολο συνάμα πρόβλημα της καθολικής προστασίας έναντι της ρευματοκλοπής στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ΧΤ. Ως τέτοιο, το κιτ ρευματοκλοπής θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο τεχνολογικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα και ως εκ τούτου θα προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική στην ήδη υπάρχουσα της εταιρείας Dasteri Α.Ε., με χρόνια εμπειρία και πληθώρα εφαρμογών στο χώρο των ευφυών ηλεκτρονικών συστημάτων και στην ανάπτυξη κατάλληλων συστημάτων, εργαλείων και εφαρμογών στα πλαίσια της επερχόμενης έξυπνης πόλης. Το προτεινόμενο έργο αναμένεται να ωφελήσει τόσο τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (δηλαδή το κοινωνικό σύνολο) όσο και την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνουν:

1) Μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές, τόσο λόγω του δραστικού περιορισμού των ρευματοκλοπών όσο και λόγω του περιορισμού της ανάγκης ταχτικής επιθεώρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου.

2) Περιορισμός των κινδύνων (ηλεκτροπληξία, πρόκληση πυρκαγιάς) που απορρέουν για τους χρήστες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από τις παρεμβάσεις ρευματοκλοπής (διαρροές ρεύματος, εμφάνιση επικίνδυνων τάσεων επαφής).

3) Προστασία των ηλεκτρικών συσκευών από διαρροές και επικίνδυνες τάσεις επαφής που προκύπτουν σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής.

4) Περιορισμός των απρόβλεπτων ροών ενέργειας στα δίκτυα διανομής ΧΤ και των προβλημάτων που εγείρουν στη λειτουργία του σχήματος προστασίας τους.

Η προτεινόμενη έρευνα αναμένεται να επωφεληθεί των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων στο χώρο της ηλεκτρονικής, των αισθητήρων, των επικοινωνιών αλλά και της επιστήμης των υπολογιστών, προκειμένου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα καινοτόμο, αξιόπιστο κιτ προστασίας έναντι της ρευματοκλοπής χαμηλού κόστους, χαμηλής κατανάλωσης ισχύος και ιδιαίτερα ικανού να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των σύγχρονων δικτύων διανομής (Έξυπνα Δίκτυα χαρακτηριζόμενα από μαζική εγκατάσταση μονάδων Α.Π.Ε.). Τέλος, η υλοποίηση της πρότασης έχει ως αναμενόμενο αποτέλεσμα τη δημιουργία τεσσάρων (4) νέων θέσεων εργασίας ερευνητών στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην πόλη της Ξάνθης.